Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa – Berikan bantuan apa yang Anda butuhkan, serta anggaran dan batas waktu. Pertanyaan diposting secara anonim dan 100% dijaga kerahasiaannya.

Anda akan dipasangkan dengan tutor terbaik yang akan membantu Anda menyelesaikan pertanyaan tersebut. Staf pengajar kami berkualifikasi tinggi dan terverifikasi.

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Tutor Anda masing-masing akan memberikan bantuan yang dipersonalisasi sesuai detail permintaan Anda. Pembayaran dilakukan hanya setelah Anda menyelesaikan sesi 1v1 dan puas dengan sesi Anda.

Kd 4 Teks Deskripsi Rumah Adat Jawa

Akuntansi Periklanan Bioteknologi Penyiaran Hukum Bisnis Rencana Bisnis Komunikasi Analisis Data Kewirausahaan Excel Facebook Pemasaran Perhotelan Perdagangan Internasional Pemasaran Internet Jurnalisme Manajemen Pemasaran Berita Media Power Point Media Cetak Penerbitan Real Estat Manajemen Ritel Manajemen Risiko Manajemen Penjualan Pariwisata Rantai Pasokan

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Studi Afrika Studi Amerika Animasi Antropologi Seni Arsitektur Studi Asia Memasak dan Memanggang Studi Budaya Desain Tari Pendidikan dan Pengajaran Bahasa Inggris Studi Etnis Desain Fashion Film Studi Gender Geografi Studi Global Desain Grafis Sejarah Humaniora Desain Interior Studi Yahudi Musik Lansekap Lansekap Amerika Pemimpin Lanskap. Teori Filsafat Ilmu Politik Psikologi Agama Ilmu Sosial Sosiologi Teater Perencanaan Kota Studi Wanita

Aljabar Matematika Terapan Kalkulus Aritmatika Kriptografi Persamaan Diferensial Matematika Diskrit Grafik Geometri Aljabar Linier Matematika Teori Bilangan Analisis Numerik Teori Himpunan Probabilitas Statistika Trigonometri

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Solution: Modul Ajar Bahasa Jawa Fase C 6

Pengembangan Aplikasi .NET Bash Pemrograman C C# C++ Clojure CoffeeScript Erlang F# Go Haskell Html / CSS JavaScript jQuery / Prototipe Linux Lisp MathLab MySQL OCaml Pascal Perl PHP Pemrograman Pinterest Python Q# R Perangkat Lunak Ruby Rust Twitter Pengembangan Perangkat Lunak Ruby Rust Twitter

Pertanian Anatomi Fisika Terapan Astrobiologi Astronomi Astrofisika Biokimia Biologi Botani Kimia Eksplorasi Bumi dan Luar Angkasa Ekologi Ilmu Lingkungan Genetika Informasi Geografis Geologi Mikrobiologi Fisika Ilmu Roket Keberlanjutan Zoologi

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Aplikasi Akuntansi Penulisan Artikel Biologi Posting Blog Studi Kasus Bisnis Kimia Komunikasi Ilmu Komputer Penulisan Kreatif Ekonomi Pengeditan Email Teknik Penyalinan Bahasa Inggris Ilmu Lingkungan Film Bahasa Asing Geografi Tata Bahasa Kesehatan dan Sejarah Kedokteran Humaniora Hukum Sastra Manajemen Pemasaran Matematika PowerPoint Pengasuhan Anak Ilmu Politik Interpretasi Pemrograman Proofreading Psikologi Riset dan Ringkasan Penulisan Penulisan Skenario Sains SAT Shakespeare Ilmu Sosial Penulisan Lagu Transkripsi Terjemahan dan Penulisan Buku Putih Bahasa

Menelaah Teks Deskriptif Tentang Prastawa Budaya Jawa

Kedokteran Gigi Kiropraktik Dietetika Kebugaran Kesehatan Global Kesehatan dan Kedokteran Imunologi Kinesiologi Terapi Musik Ilmu Saraf Keperawatan Nutrisi Ilmu Nutrisi Farmakologi Kesehatan Populasi Kesehatan Masyarakat Pekerjaan Sosial Terapi Wicara Toksikologi Kesehatan

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Pengendalian penerbangan Teknik penerbangan Teknik biomedis Teknik kimia Teknik sipil Sistem komputer Konstruksi Teknik data Teknik elektro Teknik Teknik lingkungan Desain industri Informatika Teknologi informasi Teknik mesin Desain produk Rekayasa perangkat lunak

Algoritma dan Struktur Data Kecerdasan Buatan Bahasa Perakitan Ilmu Komputer Keamanan Cyber ​​Basis Data Pembelajaran Mesin Jaringan Sistem Operasi Pengembangan Web

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa Makanan Tradisional Dan Artinya

Konten Buatan Pengguna diunggah oleh pengguna untuk tujuan pendidikan dan harus digunakan sesuai dengan Kode Kehormatan dan Ketentuan Layanan.

Nilai Mahkamah Agung Nasional Lewis terhadap Hukum Tata Negara 1. Apa nilai Mahkamah Agung terhadap Hukum Tata Negara? Apa bedanya sistem hukum jika anda melakukan… Nilai Nasional Lewis Mahkamah Agung terhadap Hukum Tata Negara 1. Apa nilai Mahkamah Agung terhadap Hukum Tata Negara? Apa bedanya lembaga peradilan tanpa Mahkamah Agung? Bagaimana pengaruhnya terhadap hak-hak sipil? Pilih kasus dari situs web Mahkamah Agung Amerika Serikat. Jelaskan implikasi dari hasilnya. Jika pengadilan memutuskan sebaliknya, menurut Anda apa dampak dari keputusan tersebut? Format Pengiriman: Format dasar esai setidaknya panjangnya lima paragraf. Berikan kutipan APA untuk semua referensi yang digunakan. Tidak ada persyaratan panjang halaman maksimum. Wikipedia tidak dianggap sebagai sumber referensi akademis yang tepat. Esai dan makalah penelitian diperiksa tata bahasa, tanda baca, dan komposisi serta isinya. Semakin baik pemahaman konten, semakin baik nilainya. Memahami semua persyaratan dokumen akademik. Ciptakan karya Anda sendiri, berikan atribusi yang tepat untuk semua klaim dan argumen, dan jangan menjiplak. Ingatlah bahwa plagiarisme didefinisikan dalam kamus sebagai penyalahgunaan pemikiran, ide, atau ekspresi orang lain dan kemudian menampilkannya sebagai karya asli milik sendiri. Semua karya yang dikirimkan akan diperiksa oleh program pendeteksi plagiarisme.2. Haruskah Amandemen Pertama melindungi segala bentuk ekspresi simbolik? Penyerahan: Ini adalah kegiatan singkat lulus/gagal untuk menilai pemahaman Anda terhadap isi modul. Jelaskan jawaban Anda secara lengkap dan sertakan bukti pendukung dari pembacaan modul yang ditugaskan. Kutip dengan benar untuk menghindari plagiarisme.

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Diversifikasi Pemasaran Generasi BVC Konten Online Lintas Generasi Diskusi Diversifikasi Pemasaran Konten Online Generasi BVC

Contoh Teks Narasi Bahasa Jawa, Lengkap Dengan Pengertian Dan Cara Membuat

1639 gcs17579 Nama Peserta: Nguyá»…n Mạnh TàSaya menyatakan bahwa tugas yang diserahkan sepenuhnya adalah pekerjaan saya dan … 1639 gcs17579 Nama Peserta: Nguyá»…Saya menyatakan bahwa tugas tersebut sepenuhnya merupakan pekerjaan saya dan saya sepenuhnya memahami implikasinya ….

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Walden University Therapeutic Relationships Social Work Practice Makalah Penelitian Tugas: Therapeutic Relationships Bisakah Anda menulis makalah baru untuk saya karena saya aman… Walden University Therapeutic Relationships Social Work Practice Trans. Sebuah makalah baru bagi saya, karena saya harus menyajikannya dengan tugas yang aman, adalah bahwa perilaku disruptif pada anak-anak atau remaja merupakan tantangan bagi para dokter. Perilaku disruptif mengganggu proses konseling dan seringkali menunjukkan emosi yang tidak dapat diungkapkan secara verbal oleh anak atau remaja. Beberapa calon dokter anak dan remaja mungkin tidak mampu menangani perilaku mengganggu atau mengenali bahwa perilaku tersebut merupakan gejala dari suatu masalah atau kelainan. Kurangnya pengetahuan ini dapat menimbulkan respon non-terapeutik dari dokter, sehingga merugikan perkembangan hubungan terapeutik. Hubungan terapeutik sangat penting untuk konseling yang efektif bagi anak-anak dan remaja. Untuk mempersiapkan latihan ini, tinjau media dari Bagian Kedua tentang Perilaku Mengganggu (Saya tidak bisa melampirkan medianya, tapi saya kirimkan transkripnya) Anda perlu memilih anak atau remaja tertentu. dengan perilaku mengganggu dalam transkriptom. Pertimbangkan satu kekuatan dan satu kelemahan dalam hubungan terapeutik dengan seorang anak atau remaja selama sesi konseling. Tugas (3-5 halaman) terdiri dari dua bagian: Bagian Pertama: Intervensi yang Tidak Efektif Identifikasi sesi konseling yang paling tidak efektif yang Anda pilih dan jelaskan mengapa hal itu terjadi. kurang efektif. Identifikasi dan jelaskan maksud sasaran sasaran dalam sesi konseling. Jelaskan satu aspek yang tidak efektif dalam proses konseling dan alasannya. Bagian Kedua: Intervensi yang Efektif Identifikasi sesi konseling paling efektif yang Anda pilih dan jelaskan mengapa sesi tersebut lebih efektif. Jelaskan tujuan obyektif yang ingin dicapai konselor melalui proses konseling dan alasannya. Jelaskan satu aspek yang tidak efektif dalam proses konseling dan alasannya. Jelaskan dua keterampilan penting yang ditunjukkan oleh konselor yang berkontribusi terhadap pengembangan hubungan terapeutik dan bagaimana keterampilan penting ini digunakan. Dukunglah tugas Anda dengan referensi spesifik ke semua sumber daya yang digunakan dalam persiapannya. Anda diminta untuk menyerahkan daftar semua sumber daya termasuk sumber daya mingguan untuk kursus ini. Saya menambahkan bacaan wajib dan Anda dapat menggunakan beberapa kutipan dari pengirim yang saya kirim dan jangan ragu untuk menggunakan saran Anda sendiri. Saya telah melampirkan Diagnosis Attention Deficit Hyperactivity Disorder dan Psikoterapi Berbasis Bukti untuk Anak.pdf Jika Anda memiliki pertanyaan, silakan hubungi

Merawat Introvert Anda Analisis Artikel Penulis berpendapat bahwa introvert disalahpahami dan memiliki kebutuhan yang berbeda dengan ekstrovert. Penulis ingin pembacanya … Merawat Introvert Anda Analisis Esai Penulis berpendapat bahwa introvert disalahpahami dan memiliki kebutuhan yang berbeda dari ekstrovert. Penulis ingin penonton memahami bahwa introvert…

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Teks Deskripsi Pakaian Adat Jawa Tengah

Rencana Pelatihan Penerimaan Pasien Otomatis Pelatihan Ubcmc merupakan aspek penting dalam industri perawatan kesehatan karena perubahan sifat perawatan dan informasi pasien… Rencana Pelatihan Penerimaan Pasien Otomatis Pelatihan Ubcmc merupakan aspek penting dari industri perawatan kesehatan karena perubahan sifat dari sistem sabar. Teknologi Perawatan dan Sistem Informasi. …

ASTRO 112 UMHS Wk 9 T8 Detektif Disk Menemukan Proyek Planet Baru Opsi 1 – Detektif Disk Menemukan planet di sekitar bintang lain sulit dilakukan. Namun ada trik penting yang kami gunakan untuk memeriksa… ENG 1102 Idaho State University General Human Artificial Intelligence Essay Nama dan Jenis File: File Anda harus disimpan sebagai dokumen Word dan namanya harus sesuai dengan contoh ini: LastNameFirstIni.. . Diskusi Komunikasi Terbuka Carroll University Berfungsinya tim interprofesional yang efektif memerlukan komunikasi yang terbuka dan jelas dan…

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Keterampilan UC dan Kompetensi Teknis dalam Media Interaktif Ringkasan Membaca refleksi untuk setiap bab harus membahas arahan berikut: Meringkas isi bab yang dibahas. Tentang itu… Menggunakan metode yang berbeda, Anda mengajari kami cara menggunakan metode sederhana untuk membantu soal matematika… Saya butuh bantuan untuk soal menulis soal. Setiap orang harus mempublikasikan makalah penelitian orang lain dan menanggapi makalah penelitian orang lain…

Deskripsi Makanan Tradisional Dalam Bahasa Jawa

Perawatan di Rumah … Dokumen Tanpa Judul 3 3 A. Apa potensi manfaat menerima Bitcoin sebagai alat pembayaran yang sah di El Salvador? Untuk mempromosikan kebiasaan hemat… Morphologia Morphologia adalah Estudo da Estructura, Pharmaco dan Classificación das Palavras. Kelas Estudiar Morfologia Significa Estudier…

Contoh Teks Deskripsi Bahasa Jawa

Pertanyaan dan Jawaban Terkait contoh teks deskripsi bahasa jawa

  1. Contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  2. Jawaban :
    KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane. 

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    semoga membantu

  3. contoh teks deskripsi dalam bahasa jawa
  4. 1.sikil q 4 aq
    2. Kupingku rondho cilik
    3.aq ndue brengos
    4.aq seneng mangan iwak
    5.aq ndue buntut
    Opo aq iki?
    JAWAB:
    Kucing

  5. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  6. KLEPON
    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

  7. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  8. Gethuk
    Getuk (gethuk) yaiku tedhan arupa jajanan peken ingkang kedamel saking tela engkang dipun dang lajeng ditumbuk sareng gendhis abrit utawi gendhis krambil lajeng diiris-iris uga biyasanipun dihidangke kaliyan parutan krambil. Getuk niki benten kaliyan getuk lindri, getuk pisang kersaa getuk goreng ingkang ngrupikaken inovasi saking getuk.

  9. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  10. Penjelasan:

    Contoh Paragraf Deskripsi jawa 1 (Tlatar boyolali)

    Tlatar Boyolali wis dikenal warga sakiwa tengene Boyolali dadi sawijining papan wisata. Papane rada ngalor sithik saka kutha Boyolali, adohe kira-kira 7 km. Sing disuguhake neng kana yaiku wisata alam. Hawane adhem, seger lan isih akeh wit-witan gedhe. Neng kana ana sumber kang banyune bening. Kanggo narik wisatawan didegi papan mancing iwak neng pirang-pirang panggonan. Nalika lunga rana, kari milih panggon mancing sing disenengi. Iwak sing dipancing maneka warna kayata iwak lele, nila, gurameh, kakap, bawal lan sapanunggalane. Neng kono wis disediyani piranti kanggo mancing dadi ora perlu nggawa saka ngomah. Wong-wong uga bisa masak lan mangan iwake nang kono. Mung emane turis mancanegara durung ketarik mrana. Isih perlu didandani kanthi tenanan, butuh pamikiran lan wong kang setya ngondhangake Tlatar.

    semoga bermanfaat

  11. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  12. Jawaban:

    Aku Arep addus sek yo, kowe rung duwe bojo yo?

  13. contoh teks deskripsi bahasa jawa​
  14. Penjelasan:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki.”

    Jawaban:

    Candi Borobudur

    Candhi Barabudhur mujudake candhi Buddha kang digawe ing abad IX dening Raja Semaratungga sing ngasta kraton Mataram Hindhu. Raja Semaratungga saka wangsa Syailendra. Candhi iki minangka candhi Buddha gedhe dhewe sejagat. Prenahe Candhi Borobudhur dumunung ana ing sakidul kulone Kutha Muntilan Kabupaten Magelang Jawa Tengah.

    Candhi Barabudhur dumadi saka 9 tataran yaiku enem teras wujud pasagi lan telu wujud bundher, kanthi pucukan wujud cungkup ing pusere. Candhi iki direnggani panel relief cacah 2.672 lan reca Buda cacah 504. Cungkup pusere kinubengan reca Buda lungguh cacah 72 sing padha dipapanake ing njero stupa-stupa sing bolong-bolong.

    Tekan saiki, Candhi Barabudhur isih dadi papan tirakat. Wong-wong Buddha padha ngrayakake Wesak ing candhi iki saben tahun. Candi Barabudhur uga wis kondhang kaloka dadi papan wisata kang gawe gumun turis Indonesia lan mancanegara.

  15. contoh teks deskripsi bahasa jawa
  16. Jawaban:

    KLEPON

    “Klepon yaiku panganan tradisional wong jawa kang digawe saka glepung beras ketan kang awujud bunder mblondo kang duweni ukuran kaya dir dolanan bocah. Klepon biasane warnane ijo, nanging ana uga sing warna kuning, abang, lan ora ana warnane.

    Rasane legi amarga ing tengah ana isine arupa gula jawa cair, dadi pas dipangan rasane maknyus. Teksture amoh, lan nang bagian njabane ana ampas enom kang nambahi cita rasa saka klepon iki

  17. Contoh teks deskripsi bahasa jawa
  18. Teks deskripsi yaiku teks sing isine nggambarake sawijining objek. Objek sing digambarake iso wernowerno. Contone yaiku manungso, kewan, panggonan, lan sak panunggalane. Teks deskripsi ono ing ngisor iki yaiku teks sing nggambarake wujude Raden Harya Werkudoro:

    • Werkudara. Salah satunggale senopati sing ampuh lan dadi bebetengnge negoro Amarto yaiku Raden Haryo Werkudoro. Pawakane Werkudoro iku gedhe dhuwur lan gagah pidekso. Rambute Werkudoro warnane ireng lan dowo tekan sak pundak. Werkudoro duwe sifat sing ora wedi mati naliko mbelani marang bebener. Werkudoro ugo duwe sifat sing lurus lan ora gampang kabujuk marang angkoro murko. Tumindake Werkudoro tansah becik lan ora seneng marang panggawean sing ora ono jluntrunge.

    Pembahasan

    Teks deskripsi adalah teks yang digunakan untuk menggambarkan objek. Objek yang digambarkan dapat berupa benda mati, hewan, manusia, dan lain-lain. Teks deskripsi akan memberikan kita informasi terkait dengan bentuk, sifat, dan rupa dari sebuah objek.

    Teks Deskripsi tentang Werkudara

    Teks deskripsi di atas menggambarkan rupa dan sifat dari Raden Harya Werkudara. Bentuk rupa dari Werkudara yaitu tinggi, gagah, dan mempunyai rambut hitam dan panjang. Sedangkan sifat dari Werkudara yaitu lurus, jujur, dan memiliki pendirian yang kuat. Werkudoro bisa dikatakan kaku karena pendiriannya terhadap kebenaran sangat teguh.

    Pelajari lebih lanjut:

    • Isi Cerita Baratayuda

  19. tuliskan contoh teks deskripsi bahasa jawa
  20. Sawise mateng LAN ngembang biyasane apem di sajekake ora nggunakake godhong kaya dene panganan liya liyane naging biyasane apem di bungkus nganggo plastik


Ingin membantu sesama siswa? memiliki

Contoh teks deskripsi kelinci, contoh teks deskripsi raja ampat, contoh teks deskripsi beserta strukturnya, contoh teks deskripsi tentang hewan, contoh teks deskripsi sugesti, contoh deskripsi teks bahasa inggris, contoh teks deskripsi tentang sampah, teks deskripsi bahasa jawa, contoh teks deskripsi tentang tempat wisata dalam bahasa inggris, contoh teks deskripsi tentang rumah, contoh teks deskripsi eksplanatori, contoh teks deskripsi bahasa indonesia